جمله "همه چیز باعثسرطان میشود" به یک گزاف گویی محبوب تبدیل شده است. اما حقیقت این است که در واقع، بسیاری و یا برخی از اقلام غذایی به طور قابل توجهی نشان داده اند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند.
در این مقاله به 9 مورداز ناسالم ترین غذاهای سرطانزا اشاره میشود که هرگز نباید آنها را دوباره بخورید.
Ø گوشت هایفرآوری شده
بیشتر فرآوردههای گوشتیفرآوری شده، از جمله گوشت پخته و آماده (مانند کالباس و ژامبون)، بیکن، سوسیس و هاتداگ حاوی مواد نگهدارنده شیمیایی هستند که باعث میشود که آنها تازه و جذاب به نظربرسند، اما این هم میتواند باعث سرطان شود. نیتریت سدیم و نیترات سدیم به طور قابلتوجهی خطر ابتلا به روده بزرگ و سایر اشکال سرطان را افزایش می دهند. بنابراین حتماًفقط محصولات گوشتی را که بدون نیترات تهیه شده اند و ترجیحاً از منابع چمن تغذیه شدهاند، را انتخاب کنید
Ø پاپ کورن مایکروویو
تهیه پاپ کورنهای مایکروویوممکن است راحت باشد، اما پاکتهای کاغذی حاوی پاپ کورن مایکروویو که با مواد شیمیاییپوشانیده شده اند، نه تنها منجر به ایجاد ناباروری میشوند بلکه با سرطان کبد، بیضهو لوزالمعده مرتبط هستند. آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA)، پرفلوئورواکتانوئیکاسید (PFOA) موجود در پاکتهای پاپ کورن مایکروویو را به عنوان سرطان زایی "محتمل"به رسمیت میشناسد و چندین مطالعه مستقل، این ماده شیمیایی را در ایجاد تومور مرتبطکرده اند. به طور مشابه، ماده شیمیایی دیاستیل مورد استفاده در خود پاپ کورن هم باایجاد آسیب ریوی و هم سرطان مرتبط است.
Ø نوشابه گازدار
مانند گوشتهای فرآوریشده، نشان داده شده است که نوشابه گازدار نیز باعث سرطان میشود. نوشابه گازدار حاویشکر، مواد شیمیایی غذایی و رنگهای خوراکی است، بدن را اسیدی میکند و به معنای واقعیکلمه، سلولهای سرطانی را تغذیه میکند. مواد شیمیایی نوشابه گازدار مانند رنگ کاراملو مشتقات آن از جمله 4-متیل ایمیدازول (4-MI) نیز به طوراختصاصی با ایجاد سرطان در ارتباط هستند.
Ø غذاهای رژیمی، نوشیدنیها
با این حال، حتی بدتر از نوشابههای گازدار شیرین، نوشابهگازدار "رژیمی" و دیگر نوشیدنیها و غذاهای رژیمی مختلف است. یک بررسی علمیاخیر که با بیش از 20 مطالعه تحقیقاتی جداگانه توسط سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا(EFSA) صادرشده، نشان داد که آسپارتام، یکی از رایجترین شیرین کننده های مصنوعی، باعث طیف وسیعیاز بیماریها از جمله نقایص هنگام تولد و سرطان میشود. سوکرالوز(Splenda)، ساکارین و سایر شیرین کننده های مصنوعی نیز با ایجاد سرطان در ارتباطهستند.
Ø آردهای "سفید" تصفیه شده
آرد تصفیه شده یک مادهرایج در غذاهای فرآوری شده است، اما محتوای کربوهیدرات اضافی آن یک دلیل جدی برای نگرانیاست. یک مطالعه منتشر شده در ژورنال اپیدمیولوژی سرطان، مارکرهای مایل و پیشگیری نشانداد که مصرف منظم کربوهیدراتهای تصفیه شده با افزایش 220 درصدی سرطان در بینن مرتبط است. همچنین به طور کلی نشان داده شده است که غذاهای با شاخص گلیسمی بالاباعث افزایش سریع قند خون در بدن میشوند که به طور مستقیم رشد و گسترش سلولهای سرطانیرا تغذیه میکنند.
Ø شکر تصفیه شده
شکرهای تصفیه شده تمایلدارند سطح انسولین را به سرعت افزایش دهند و رشد سلولهای سرطانی را تغذیه میکنند.در ارتباط با شیرین کننده های غنی از فروکتوز مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا(HFCS)، نشان داده شده است که سلولهای سرطانی بسرعت و به آسانی آنها را متابولیزهمیکنند تا تکثیر یابند. کلوچه ها، کیکها، نوشیدنیهای گازدار، آب میوه ها، سس ها،غلات و بسیاری از فرآوردههای محبوب فرآوری شده، مواد غذایی مملو از HFCS و سایر شکرهای تصفیهشده، توضیح میدهند که چرا سرعت ایجاد سرطان در این روزها رو به افزایش است.
Ø سیب های مرسوم، انگورها و سایر میوههای "کثیف"
بسیاری از مردم براین باورند که سیب، انگور یا توت فرنگیهای خریداری شده از فروشگاه، سالم هستند. امااگر این میوهها ارگانیک نباشند یا تأیید شوند که عاری از سموم دفع آفات نیستند، ممکناست یک خطر عمده در ارتباط با سرطان باشند. کارگروه محیط زیست(EWG) دریافتکه تا 98 درصد از کل محصولات مرسوم و به ویژه نوع موجود در لیست میوه های کثیف»، باسموم دفع آفات عامل سرطان آلوده شده اند.
Ø ماهی سالمون پرورش یافته
به گفته دکتر دیوید کارپنتر،مدیر موسسه بهداشت و محیط زیست در دانشگاه آلبانی، ماهی سالمون یکی دیگر از غذاهایپرخطر در ارتباط با سرطان است. مطابق پژوهش وی، ماهی سالمون نه تنها فاقد ویتامینD است،بلکه اغلب با مواد شیمیایی سرطان زا، پلیكلرو بی فنیلها (PCB)، آفت کشها و آنتی بیوتیکها نیز آلوده میشوند.
Ø روغنهای هیدروژنه
روغنهایهیدروژنه معمولاً برای حفظ و ماندگاری غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار میگیرند.اما روغنهای هیدروژنه جایگزین، ساختار و انعطاف پذیری غشای سلولی را در بدن تغییرمیدهند، که منجر به میزبانی برای بیماریهای ناتوان کننده مانند سرطان شود. برخی ازتولیدکنندگان در حال استفاده از روغن های هیدروژنه شده و جایگزین کردن آنها با روغننخل و سایر گزینه های بی خطرتر هستند، اما چربیهای ترانس هنوز هم به طور گسترده درغذاهای فرآوری شده استفاده می شوند.
بزرگان زاده نمیشوند٬ ساخته میشوند...
سرطان ,غذاهای ,مواد ,های ,فرآوری ,طور ,به طور ,و سایر ,در ارتباط ,نوشابه گازدار ,سلولهای سرطانی ,باعث سرطان میشود
درباره این سایت