محل تبلیغات شما


طبق یافته­ های جدید محققان دانشکده پزشکیدانشگاه استنفورد، سلول­ های مسن انسانی پس از القاء به بیان تعدادی از پروتئین­ هایدرگیر در رشد جنینی، به حالت جوانی و نیرومند بازگشتند.

محققانهمچنین دریافتند که موش­ های مسن بعد از اینکه سلول­ های بنیادی عضلانی موجود درآنها تحت درمان با پروتئین جوان­ سازی قرار گرفتند، دوباره قدرت جوانی را به دستآوردند و مجدداً به بدن آنها پیوند زدند. اینپروتئین­ ها که به عنوان فاکتورهای یاماناکا (Yamanakafactors) شناخته می شوند، برای تبدیل یک سلول بالغ به سلول­ هایبنیادی پرتوان القایی یا سلول­ های (inducedpluripotent stem cells) iPS بکاربرده می ­شوند. علت نامگذاری پروتئین ­های جوان سازی به فاکتورهای یاماناکا به دلیلپژوهش دانشمند ژاپنی (یاماناکا) در سال 2006 است توانست سلول بالغ را تحت فاکتورهایژنی به سلول بنیادی تبدیل کند و حال این سلول مشخصات سلول­ های بنیادی را داراست. بهچهار فاکتور به نام ­های (Oct4 ،Pou5f1، Sox2، cMyc و Klf4 ) در حال حاضر فاکتورهای یاماناکا گفته می ­شود که از این فاکتورهابرای تبدیل هر نوع سلولی به سلول­ های iPS استفاده می­ کنند.سلول­های iPS  می­توانند تقریباً به هر نوع سلول در بدن تبدیل شوند، صرف نظر ازسلولی که از آنها منشأ گرفته­اند.این سلول­هادر پزشکی ترمیمی و کشف دارو بسیار پراهمیت شده اند.

این مطالعه نشان داد که القای سلول­ های مسن انسانی جهت بیاناین پروتئین ­های جوان­ سازی، بسیاری از علائم مولکولی پیری را به عقب برگردانده و سلول­ هایتحت تیمار از همتایان جوان تر خود تقریباً قابل تشخیص نیستند.

 

محققاناین دانشگاه، سلول­های iPS را از سلول­های بالغ (مانند سلول­هایی که پوست را تشکیل می دهند) با قرار دادن مکرر سلول­های بالغ در طی یکدوره به مدت دو هفته در معرض پروتئین­هایی که نقش مهمی در رشد زودرس جنین دارند، ایجاد کردند. آنهااین کار را با وارد کردن روزانه پیام­های RNA کوتاه عمر به سلول­های بالغ انجام دادند. پیام­های RNA دستورالعمل ­های ساخت پروتئین ­های یاماناکا را رمزگذاری می­کنند.

باگذشت زمان، این پروتئین ­ها سرنوشت سلول ­های بالغ را در طول جدول زمانی توسعه به عقبمی ­اندازند تا زمانی که سلول­ های بالغ به سلول­های جوان و پرتوان شبه جنینی که از آنها نشأت گرفته ­اند، شبیه شوند. در طی این فرآیند، این سلول­ ها نه تنها حافظه ­ای از هویت قبلیخود برجای می ­گذارند، بلکه به حالت جوانی بر می ­گردند.

دکتر ویتوریو سباستینو استادیار متخصصن و زایمان و محقق پزشکی ترجمه ­ای اطفال دانشگاه استنفورد گفت: زمانی که سلول­ های بنیادیپرتوان القایی از سلول­ های بالغ ساخته می ­شوند، آنها جوان و جوانتر می ­شوند. وی افزود:مدتی است این موضوع را مطرح کردیم که آیا ممکن است به سادگی بتوان ساعت پیری را بهعقب برگردانید. اکنون فهمیدیم کهبا کنترل دقیق مدت زمان قرار گرفتن در معرض این عوامل پروتئینی، می ­توانیم جوانسازیرا در انواع مختلف سلول­ های انسانی ارتقاء دهیم.

 

بزرگان زاده نمی‌شوند٬ ساخته می‌شوند...

مقاومت بالای اسپورهای قارچ در فضا

چگونه "پیر" نشوید؟

های ,سلول­ ,سلول ,بالغ ,بنیادی ,سلول­های ,سلول­ های ,های بنیادی ,های مسن ,که از ,را به ,بنیادی پرتوان القایی

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

همرهان محبت ╣❀-Apparition Nastaka-❀╠ ایران زمین مهد دلیران viodwormortret طلوع عشق فروشگاه قطعات بدنه خودرو وسپرهای رنگی پویش بلوط ریژاو Elton's life سوپرهای جدید سرزمین یخی